No caiguis en el mal costum de pensar que les terrasses, els porxos o fins i tot els jardins són llocs de la llar que només poden gaudir-se mentre hi hagi sol, durant l’estiu o la primavera. Una vegada que comencen a caure les fulles a la tardor i comença el fred d’hivern, no tens per què refugiar-te dins de casa teva. Al contrari! És un moment ideal donar-li vida a la teva terrassa, per reunir als teus amics i familiars a la teva terrassa i gaudir les festes. Si tens un porxo, sabràs que el més comú és que durant les èpoques de calor deixem que l’aire circuli lliurement per tot el lloc, per així refrescar-nos. Però, què fem quan el canvi de temperatura ens afecta? Existeixen alternatives de paisatgisme perquè aconsegueixis aprofitar els teus exteriors durant l’hivern sense perdre el teu estil o congelar en l’intent.

Porxos d’hivern

Els porxos envidrats, a més de posseir un disseny elegant i molt modern, són perfectes per a protegir-te de totes les molèsties externes i inclemències climàtiques, com el fred, la neu, la pluja i fins i tot el soroll. Si col·loques unes finestres panoràmiques de vidre, el teu porxo serà encara més funcional, ja que al tancar-les conservaràs la calor en èpoques de fred, i a l’estiu podràs obrir-les de llarg a llarg perquè la brisa entri amb confiança. Les persianes de fusta i les cortines enrotllables són altres mètodes de paisatgisme que permeten tancar els espais exteriors per a la teva major protecció i comoditat. Aquests són una mica més rústics, però igualment bells que els porxos envidrats. A l’usar-los, crearàs un lloc perfecte per compartir o menjar amb els teus éssers estimats, i en èpoques de calor també podran protegir-los del sol.

Plantes resistents

Ja tens el teu porxo llest, però un jardí no està complet sense les plantes adequades. I quan diem adequades, no ens referim a mides i colors específics, sinó a plantes i flors resistents al fred i fins i tot que durin fins al començament de la primavera. Sabem que hi ha una infinitat de flors i que pot resultar difícil la tasca de saber quin escollir, per això et direm quines són les millors flors per a la temporada d’hivern. Flors com els ciclamen, jacints, pensaments, begònies, narcisos, prímules, margarida i les flors de pasqua; a més d’arbustos com les camèlies, els hamamelis i els codonyers del Japó només algunes de les opcions que no només formaran part de la decoració de la teva terrassa, sinó que també li aportaran bellesa i una exquisida aroma als teus espais oberts. Les terrasses i porxos no han d’estar reservades únicament per quan fa bon clima, volem terrasses per tot l’any, les opcions són moltes i poden arribar fer espais elegants, minimalistes i actuals.