Actualment la decoració no té límits i això impulsa a sortir del conegut i convencional, per apuntar a opcions més innovadores. Això s’ajusta tant a l’interior d’un habitatge com al disseny del seu espai exterior, el qual moltes vegades es veu relegat. El paisatgisme ha evolucionat molt, ja no cal tenir un ampli terreny per aconseguir gaudir d’un jardí verd i frondós, ple de vida i de flors. En les claus d’un jardí vertical no importen els metres quadrats amb els quals expliquis, és totalment possible dur una mica de natura al teu jardí del darrere, porxo, terrassa o a la façana de casa teva.

En exterior

Si l’arquitectura exterior de la teva llar necessita una reforma, potser un jardí vertical sigui una alternativa. Per exemple, per a jardins amb murs vistos, sense arbusts perimetrals, és una solució molt convenient. En aquestes parets exteriors poden combinar diferents tipus de plantes i flors. Però aquesta classe de disseny de jardins és molt versàtil, pel que pot adaptar-se fàcilment a àtics amb terrasses i fins i tot un balcó. En el primer cas, depenent de l’espai es pot optar per jardineres al costat d’un mur verd cobert de flors. En segon cas, suposant que vulguis un racó verd acollidor al teu balcó, hi ha moltes opcions, es pot cobrir per complet de verd i colors florals una paret, plantar diferents plantes en una estructura moderna de petits mòduls penjants o fins i tot fer de la barana un mini jardí és possible, utilitzant plantes enfiladisses i penjants.

En interior

No només l’exterior de casa teva pot beneficiar-se d’aquesta opció, tenir un pati interior és complementi possible amb les plantes i el disseny adequat. Igual que les alternatives anteriors, també pot instal·lar-se un jardí vertical tant en un ampli espai com en no més de 2 metres. Per a un jardí interior hi ha diferents opcions de disseny, cobrir un espai amb un panell de fusta en forma de persiana amb diferents plantes, dividir un ambient amb una paret construïda únicament per a la natura o fins i tot una estructura en forma de jardineres aèries és una alternativa. L’important en tot cas, sigui a l’interior oa l’exterior del teu habitatge, és l’estructura, el suport, la irrigació de les plantes, que es subministri els nutrients adequats i un òptim subministrament i recollida d’aigua. Per descomptat, tot això està contemplat dins de qualsevol projecte paisatgístic. La jardineria pot ser part de la decoració i aquesta opció ofereix una visió estètica molt moderna, innovadora, personalitzada i també ecològica que permet tenir una mica de verd a les llars, especialment a les ciutats.