En una nit de Sant Joan el que més ens ve de gust és seure al voltant d’un bon foc. Us portem idees per gaudir d’aquest element en grans jardins o en petits espais. No cal sortir de casa per gaudir d’aquesta nit, si comptem amb jardí podem preparar una festa per celebrar una autèntica Nit de Sant Joan, decorant-lo com es mereix. Decorar l’exterior amb una xemeneia li donarà aquest aire màgic i més de proporcionar una llum agradable a la nostra reunió, a més d’una mica de calor, perquè encara que en aquesta època ja han pujat les temperatures, segons va passant la nit és possible que necessitem una mica de abric.

Xemeneies exteriors seran les fogueres

El foc és el protagonista en al jardí o la terrassa la nit de Sant Joan. Simbolitza la purificació i hi ha qui aprofita per cremar aquest 23 de juny la llista de coses negatives que voleu eliminar de la vostra vida. Si vols evitar fogueres de llenya a casa, la millor solució és utilitzar xemeneies exteriors. Generalment aquestes estufes són de flama i funcionen amb gas o bioalcohol i hi ha una gran varietat de dissenys molt bonics en decoració. Amb el foc aconseguiràs crear un ambient molt romàntic i atraient. Les velles històries explicades al costat d’un foc són sempre més amenes i entretingudes. El foc és el convidat principal en aquesta nit del 23 de juny, la seva màgia aconsegueix que sigui una de les més divertides de l’any per reunir-nos amb tots els nostres amics i familiars, sopar deliciosos menjars i, per descomptat, saltar la foguera per desfer-nos dels mals esperits. Una simple flama ens aporta pau i tranquil·litat, la solitud s’atenua i la relació amb els altres es torna més càlida i comunicativa. Per a les reunions al jardí, una estufa encesa amb les seves flames dansant a l’atzar de la brisa nocturna amenitza qualsevol reunió d’amics. Els dissenyadors tant industrials com d’interiors han treballat a fons el tema de les estufes decoratives i el ventall de possibilitats és immens. Hi ha solució per a qualsevol circumstància, només és qüestió de buscar i comparar.

Altres opcions en decoració

Si no disposes de xemeneia exterior, en la teva festa de Sant Joan a casa no poden faltar les espelmes, col·locades a la teva terrassa, jardí o balcó, pots posar torxes, portaespelmes decoratives, pots de vidre penjats dels arbres amb espelmes dins, petits focus de llum que ompliran de màgia el lloc i crearà un paisatgisme especial. Unes petites torxes de foc al voltant del jardí, ens serviran com llums per il·luminar. Una altra forma de fer-ho és penjar pots de vidre plens de sorra amb una espelma a l’interior en els arbres que tinguem al jardí o situar-los al sòl per il·luminar també punts estratègics.