Posar una font o un estany d’aigua per decorar el teu jardí i donar-li vida al paisatge de la teva llar és una forma eficaç d’augmentar el valor de la propietat i l’atractiu estètic del teu jardí. El so de l’aigua que flueix és naturalment calmant i s’ha demostrat que redueix l’estrès i millora la salut en general. Decorar exteriors dels habitatges aportant l’aigua i el seu atractiu murmuri, podem fer-col·locant una font decorativa i d’aquesta manera gaudir del nostre exterior. Hem de tenir en compte, en primer lloc quina d’elles poden anar millor al nostre entorn i això dependrà de la decoració que tinguem al jardí o a la terrassa, de la nostra elecció dels mobles pel jardí o la terrassa, la superfície de què disposem, si és poc espai o si és ampli, si l’habitatge és al centre de la ciutat, els tipus de plantes que tinguem o els que vulguem col·locar.

Models de fonts decoratives

Hi ha molts models de fonts per decorar exteriors i al mateix temps, formes de tenir present l’aigua en el nostre entorn. Una àmplia gamma d’idees de decoració que transformarà el nostre paisatge i aportarà als nostres sentits el plaer de la presència de l’aigua i el seu so en el nostre espai privat. Les fonts decoratives a més de decorar l’exterior, poden proporcionar una atractiva benvinguda a l’habitatge, o crear un punt focal al jardí, atrauen ocells, papallones i ens conviden a la relaxació. La cultura japonesa inclou sempre l’aigua en els seus jardins, perquè un espai que representi la natura actua com un bàlsam per a la ment. En forma de solcs i canals estrets, la presència de l’aigua afegeix una altra dimensió a l’ambient acompanyat dels seus sons agradables a qualsevol espai a l’aire lliure.

Plantes aquàtiques

Si decideixes posar plantes aquàtiques cal recordar que les plantes aquàtiques viuen millor en aigües calmades. No cal col·locar-les a prop dels arbres per tres raons; la primera que l’aigua necessita llum per mantenir-se neta, la segona que les pròpies fulles de l’arbre embrutarien l’aigua i la tercera que les pròpies arrels de l’arbre podrien perforar la construcció. Lògicament si el joc d’aigua disposa de raig buscarem un lloc resguardat del vent. Finalment recordar que les diferents plantes aquàtiques necessiten de variades profunditats i de tenir molta cura amb l’electricitat prop de l’aigua. Si tens un bell jardí amb piscina segurament t’agrada la idea de tenir una font d’aigua per a la piscina. Doncs per això pot fer la instal·lació d’una font d’aigua en la vora de la piscina per donar-li un millor estil de decoració al jardí. Per aquest cas són molt utilitzades les fonts d’aigua formades de roques, que ajuden a donar una aparença més real amb l’entorn més natural per camuflar la piscina, aquest etil de font llueixen sempre perfectes en la vora de la piscina. També pots optar per un altre estil de font d’aigua per col·locar a la piscina són les fonts d’aigua en forma d’animals que llueixen molt reals com si escupieran dins de la piscina o algunes altres fonts d’aigua en forma d’algun recipient com un càntir o una olla que dóna la sensació que s’està abocant l’aigua des del recipient cap a la piscina.