El jardí i la terrassa formen part de tota l’estètica de la teva llar, però lamentablement molta gent els oblida i no els presta l’atenció i la cura que mereixen, deixant-los com un racó inexplorat de casa seva. Una terrassa bonica amb un jardí ben mantingut pot ser el punt de reunió més còmode o el lloc més tranquil per llegir, però per aconseguir-ho hauràs aprofitar el disseny del mateix i emprar una decoració que ressalti els seus atributs.

La clau d’una bona decoració

La il·luminació és fonamental per donar vida al jardí. De dia comptes amb la llum del sol i l’ombra dels arbres, però, què passa de nit, o quan el sol del migdia ens aclapara? Pots col·locar pèrgoles amb enfiladisses o tendals per obtenir un espai cobert, ideal per menjar o gaudir de l’aire lliure. I a la nit, il·luminar els arbres o algunes plantes amb llums que vinguin des de baix. Aquesta llum indirecta li donarà un toc modern al lloc.

No importa si la teva terrassa és gran o petita, l’important és saber utilitzar correctament l’espai i utilitzar els mobles adequats per aconseguir treure-li profit a l’àrea. Si disposes de poc espai, els mobles de línies corbes i de colors clars, com tauletes de centre i cadires de jardí beix o blanques, et donaran la sensació d’estar en un lloc més gran. Si en canvi, tens una terrassa gran, no tinguis por a experimentar i fa servir mobles de colors, mides i formes modernes.

Recorda que els mobles sempre han d’estar protegits del sol i de la pluja per evitar que es danyin, però si realment vols deixar-los a l’aire lliure, busca uns que estiguin fets de materials resistents i el seu manteniment sigui fàcil.

El toc final

Ja tens els mobles principals i la il·luminació adequada, però cap terrassa està a punt fins tenir plantes i objectes decoratius. Si el teu estil és clàssic i la teva terrassa és espaiosa, els gerros i les escultures aniran bé amb el disseny de la teva llar. Si els teus gustos són més moderns, els murs o les cortines d’aigua seran el centre d’atenció, i més de so li aportarà un aspecte molt zen i relaxant.

Pel que fa a la jardineria entren molts detalls en compte, per triar les plantes adequades el sol, l’aigua, la disposició i orientació del lloc influeix. El millor és que es realitzis un treball de paisatgisme d’acord a l’espai i d’aquesta manera aconseguir tenir un oasi al teu jardí o terrassa.

Igualment aquestes depenen de disseny de l’espai, per a un jardí minimalista els pins poden ser l’eix central de la decoració, i per a una terrassa moderna però petita, els jardins verticals amb enfiladisses i falgueres que combinin textures i colors és l’ideal.